Toolkit
Community of Care Midden-Gelderland

Over de toolkit

Over de
Community of Care

De community of care is een nieuwe samenwerking tussen partijen die zich inzetten voor gezondheid en welzijn in de regio Midden- Gelderland. Partijen die allen afzonderlijk goede dingen doen rond preventie, maar die ervan overtuigd zijn dat ze door hun krachten te bundelen, het samen nog beter kunnen.

In de samenwerking beogen ze het gezamenlijke doel en de gedeelde waarden voorop te stellen, boven die van de afzonderlijke partijen. Ze beogen in ieder toekomstig project rond preventie te blijven organiseren met oprechte aandacht en nieuwsgierigheid, naar elkaar en naar de toekomstige uitdagingen rond gezondheid en welzijn voor mensen in de regio.

illustratie manifest

Manifest

Het manifest dient als stip aan de horizon waar de Community of Care Midden-Gelderland naartoe werkt. Het beschrijft de vier essentiële waarden en bijhorende ambities voor mensen in de regio ten aanzien van gezondheid en welzijn richting 2030.

 • 1Gelijke kansen

  We willen bouwen aan een samenleving waarin iedereen perspectief ervaart ten aanzien van de eigen gezondheid en welzijn, en die van directe naasten.

 • 2Verbinding

  We willen het potentieel van mensen en groepen in de regio benutten en jagen nieuwe samenwerkingsvormen aan.

 • 3Diversiteit

  We willen de ervaren moedeloosheid in de samenleving ten aanzien van het nauwer wordende gezondheidsideaal tegengaan en daar een breder begrip van gezondheid tegenover zetten

 • 4Ontwikkeling

  We willen mensen ondersteunen de vaardigheden te kunnen ontwikkelen om richting te geven aan hun eigen gezondheid, met oog en respect voor de persoonlijke situatie.

Download het complete manifest .pdf

Deelnemende partijen

Contact

Wil je meer weten of wil je je aansluiten bij de Community of Care Midden-Gelderland? Neem contact op met Karin:

Karin van der Steen
karin.vander.steen@proscoop.nl


in memoriam
Margo Groeneveld (2022)

kaart midden-gelderland